Haber

Ömer Çelik: Diktatör olmak isteyenlerin eline asla bırakmayacağız

Ömer Çelik, AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın Bornova Kültür Merkezi’nde düzenlediği 2023 Kent Buluşmaları’nda gençlerle bir araya geldi.

Çelik, programda yaptığı konuşmada, AK Partili gençlerin Türkiye’yi ve bölgesini kalkındıran, dünyanın en büyük siyasi hareketlerinden birinin üyesi olduklarını belirterek, gençlerden AK Parti çatısı altında verimli bir gün geçirmelerini istedi. .

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan 100 yıl sonra “Türkiye Yüzyılı” vizyonunu ortaya koyduğunu ifade etti.

Çelik, AK Parti olarak “Egemenliğin kayıtsız şartsız milletindir” olduğunun altını her zaman çizdiklerini vurguladı.

CHP ELEŞTİRİSİ

CHP’nin kuruluşunun 101. yıl dönümünü de kutladığını hatırlatan Çelik, “Bugünkü CHP’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le ne alakası var? Çok partili sisteme geçtiğimizden beri, nerede meşru partileşmenin önüne geçilmeye çalışıldıysa” dedi. Hükümet olarak bunun siyasi ayağı her zaman CHP olmuştur, çıkıp yüzleşmek yerine.” “Gazi Mustafa Kemal Atatürk uğruna CHP’ye oy verenleri de hak etmedikleri halde Atatürk’ün mirasına sahip çıkarak istismar ediyorlar.” söz konusu.

En önemli sorunun milletin önünde dengeli politika yürütmek olduğunu söyleyen Çelik, CHP’nin seçim döneminde “yanlış ittifaklar kurduğunu” ve “gizli müzakereler yürüttüğünü” anlattı.

ÇOK DEMOKRASİ DEDİLER

CHP’lilerin seçimlerde “özgürlüklerden” bahsettiğini hatırlatan Çelik, şöyle konuştu:

“Çok fazla ‘Demokrasi’ dediler. Sayın Cumhurbaşkanımızın huzuruna çıkıp ona utanmadan ‘Diktatör’ diyorlar. Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kaybetmesine ve ağır bir yenilgiye uğramasına rağmen koltuğunu korumak için neler yaptığını gördüğümüzde hepimiz daha önce görüyoruz. Bir diktatörün nasıl olacağını gözümüze kestiriyoruz ama ona hiçbir şey olamaz.” Şunu da hatırlatayım, siyaset tarihinde diktatörlerin bir özelliği vardır. Diktatörler halklarına karşı tank silahlarının arkasına saklanıyorlar. Halkla etkileşime giremezler. İnsanları görünce kaçıyorlar. Siyaset tarihi boyunca bu böyledir. 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanımız ve milletimiz tanka, topa, tüfeğe karşı yürüdü.”

İZMİR VE YEREL SEÇİMLER

Yerel seçimlerde yine zaferi hedeflediklerini belirten Ömer Çelik, “Hizmet eksikliği denilince akla ilk gelen yerlerden biri İzmir’dir. Bu güzel İzmir’imiz, tüm vatandaşlarımızın alamadığı hizmetleri alamıyor.” İzmirli vatandaşlar bu belediyenin beceriksizliği ve vizyonsuzluğundan dolayı hak ediyor. İnşallah önümüzdeki günlerde “Bu sefer çalışmalarımızı genişleterek İzmir’imizi Cumhur İttifakı ve AK Parti’nin belediyecilik yaklaşımıyla buluşturacağız. Adına demokrasi mi, özgürlük mü, hizmet mi dedikleri umurumda değil. Onların demokrasisi, özgürlüğü ancak kendilerine yarar. Bu milletin işine yaramaz.” dedi.

CHP’nin “özgürlük anlayışının” La Fontaine’in “karganın ağzındaki peyniri çıkarmaya çalışan tilki” hikâyesini hatırlattığını belirten Çelik, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Demokrasi dedi, özgürlük dedi, demokrasiyi kaldırırsınız, Kandil çıkar. Özgürlüğü kaldırırsınız, PKK alttan çıkar. Biz ülkemizi korumaya devam edeceğiz. Geleceğimizi inşa etmeye devam edeceğiz. Bu güzel ülkeyi asla terk etmeyeceğiz. Kılıçdaroğlu gibi diktatörlük tutkunlarına. Ülkemizin önünü tıkayanlara terör örgütü denir. PKK’ya, FETÖ’ye ve onlara destek verenlere söylüyorum. Biz bu ülkeyi ne bu diktatörlere ne de başkalarına teslim etmeyeceğiz. Cumhuriyetimizi büyütüp güçlendireceğiz. 9 Eylül’de İzmir’den bir kez daha bu ülkeyi yalnız bırakmayacağımızın sözünü veriyoruz. “Buna körü körüne bakanlara asla fırsat vermeyeceğiz.”

– İnan: “AK gençliği çalıştı”

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, seçimde zafer elde ettiklerini belirterek, “AK Parti’nin gençlerin partisi olduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da gençlerin lideri olduğunu ispatladık. AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, seçimde zafer elde ettiklerini söyledi. Bu kampanyada en çok gençlik çalıştı.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün değerleriyle hiçbir ilgisinin olmadığını savunan İnan, şunları söyledi:

“Gördük ki ilk aday olarak Mustafa Kemal Atatürk düşmanlığını yapanları gösterdiler. Bugün Cumhuriyetin 100. yılını kutluyorlar ama bir tanesi Türk Silahlı Kuvvetlerimize hakaret ediyor. Bir taraftan afiş asacaksınız. Bir yandan şehir merkezlerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün bayraklarını asacaksınız, bir yandan şehir merkezlerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün pankartlarını asacaksınız, bir yandan da suçu onun mensubu olduğu şanlı Türk ordumuzun üzerine atacaksınız. Başkomutanı.” “Ağır iftira atan bir milletvekiliniz olacak karşınıza. Bugün bilinmelidir ki Türk Silahlı Kuvvetlerimize, şanlı ordumuza, ecdadımıza, tüm değerlerimize yönelik saldırılara karşı göreceğiniz ilk gençlik AK Parti gençliğidir. “

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıl dönümünde gençlerle bir araya gelmenin büyük değer taşıdığını söyledi.

Toplantıya AK Parti İzmir milletvekilleri ve gençler katıldı.

Öte yandan Ömer Çelik’in AK Parti İl Başkanlığındaki ilk programı Gaziemir ilçesinde çıkan orman yangını nedeniyle hava trafiğinin aksaması nedeniyle iptal edildi. Çelik durumu sosyal medya hesabından paylaştı: “İzmir havalimanı yakınında çıkan yangın nedeniyle İzmir’e planladığımız saatte inemedik. İzmir Havalimanı’nın geçici olarak kapatılması nedeniyle uçağımız havada taraf değiştirerek Bodrum’a indi. Yangına. Akaryakıt aldıktan sonra İzmir’e geri uçtuk.” şeklinde yapılan açıklamayla duyuruldu.

ciftlikkoy-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu